Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юринець: Народна рада на Львівщині повинна негайно перебрати владу в області

Народна рада на Львівщині повинна негайно перебрати владу в області. Про це заявила голова фракції партії «УДАР» у Львівській облраді в ефірі передачі «Вечір у Львові» на телеканалі ТРК «Львів».

Депутат наголосила, що слід негайно розпочати формування Народної ради у Львівській області.

«Виконавчої влади у Львівській області після подій 23 січня практично, немає. Я переконана, що саме Львівська обласна рада повинна взяти усю відповідальність за події в області до  формування нової української влади на себе. Львівська облрада сформована з опозиційних депутатів представляє громаду Львівщини. І тому є легітимною владою на Львівщині», - відзначила депутат.

Ударівка також вважає, що Львівська обласна рада повинна терміново сформувати виконком, який перебере на себе усі повноваження обласної адміністрації. Саме цей виконком повинен забезпечити життєдіяльність усіх комунальних служб Львівщини.

«Ми повинні від імені громади Львівщини звернутись до керівників силових відомств на Львівщині з  закликом стати на захист конституційних прав і громадянських свобод і не порушувати присягу на вірність українському народу,  відмовитись виконувати злочинні накази влади застосовувати силу проти власного народу.

"Переконана, що ми готові до формування спільних заходів безпеки «народна самооборона-міліція» для охорони громадського порядку на усіх рівнях – від обласного до районних. Основне завдання нас усіх сьогодні – докорінна зміна усієї системи влади, а не облич  у цій владі. Саме це і є вимогою усієї протестуючої України, і у Львівській області зокрема», - сказала Юринець.

Вона, також повідомила що Народна рада на Львівщині буде координувати свої дії з аналогічними структурами в районах області.

«Як центральну владу ми визнаємо Народну Раду, сформовану в Києві на Майдані. Те, що відбувається зараз в Україні, – це формування нової системи державної влади в Україні», - підкреслила депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ