Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенка знову допитали в Генпрокуратурі

Екс-президент України Віктор Ющенко більше 7 годин у вівторок перебував в Слідчому управлінні Генпрокуратури.

Президент був запрошений на допит до слідчого у межах розслідування справи про його отруєння до полудня і знаходиться в прокуратурі весь цей час без перерви на обід, повідомляє джерело в "Нашій Україні".

В Генпрокуратурі підтвердили цю інформацію.

Останній раз Ющенко побував у слідчого 21 січня протягом 2,5 годин.

Як відомо, 5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку.

Лікарі заявили, що Ющенко отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено ряд експертиз.

Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

У листопаді 2009 року тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин отруєння Ющенка в 2004 році заявила про необхідність провести нові дослідження аналізів, які б підтверджували версію отруєння, а також змінити склад прокурорської слідчої групи.

Після призначення на пост генпрокурора (початок листопада 2010 року) генпрокурор Віктор Пшонка неодноразово підтверджував наміри провести додатковий аналіз крові Ющенка в рамках розслідування цієї справи, повідомляє УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ