Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко боротиметься за Бандеру і Шухевича

Екс-президент Віктор Ющенко і «Наша Україна» вживає всіх можливих засобів, аби відвоювати Героїв для Бандери і Шухевича.

Про це в інтерв’ю "Україні молодій" розповіла прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова.

Витяг з інтерв’ю:

— Коли тільки–но закрутилася ця судова тяганина, пам’ятаєте, якою була реакція Віктора Ющенка?

— Безумовно, було обурення й рішучий настрій відсояти честь героїв. Хоча Віктор Андрійович був цілком свідомий того, що ця влада навіть не намагатиметься прикриватися якимись національними мотивами, не вдягатиме вишиванку і не співатиме українських пісень. І це, повірте, не останнє розчарування. А щодо цієї ситуації зі званнями, то «Наша Україна» вживає всіх можливих засобів, аби відвоювати Героїв для Бандери і Шухевича, і особисто Віктор Ющенко буде втручатися у цю неприємну і ганебну для України ситуацію.

— Яким чином?

— Передусім у судовому порядку. Юристи «Нашої України» вже подали касаційні скарги на рішення донецьких судів до Вищого адміністративного суду. Шухевич і Бандера для великої частини нашого суспільства назавжди залишаться Героями України незалежно від того, будуть вони офіційно визнані відповідним званням, чи нi. І нинішня влада має змиритися з цим, а не припускатися великої помилки — продовжувати роз’єднувати країну й налаштовувати багатьох громадян проти себе. Але тут маємо ще й юридичний казус. Адже Володимир Оленцевич позивався до інституції президентства, яка видає відповідні укази, а не конкретно до Президента Ющенка. Це означає, що він поставив під сумнів легітимність інституту президентства взагалі. І якщо є такий правовий прецедент, то значить можна відняти звання і в тих Героїв, яких нагородили за часiв президентства Кучми чи Януковича. І взагалі скасувати через суд будь–який президентський указ!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ