Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко дуже хоче, «щоб Віктор Федорович став сильнішим за обставини»

Віктор Ющенко називає неконституційними зміни в регламент Верховної Ради щодо порядку формування коаліції. Про це він заявив у вівторок журналістам на прес-конференції.

"Сьогодні більшість депутатів висловили антиконституційну думку, що імператив Конституції, що коаліцію формують фракції, можна тлумачити і по-іншому: що коаліцію можуть сформувати як фракції, так і депутати", - відзначив Ющенко, повідомляє  Лігабізнесінформ.

За словами Ющенка, ухвалення таких змін - "гарний тест для України в цілому і, зокрема для президента - чи зможе він виконувати свої функції як Гарант Конституції або ж віддасть перевагу партійній доцільності".

"Я порадив би президентові задуматися над своєю місією і не допустити неконституційного і незаконного розвитку подій в українському парламенті. Я б дуже хотів, щоб Віктор Федорович став сильнішим за обставини", - підкреслив Ющенко.

При цьому він додав, що прекрасно розуміє, чому партія Януковича зацікавлена в тім, щоб він підписав цей закон.

"Я прекрасно розумію, куди штовхає його (Януковича) партія: "Ми у фаворі, Вікторе Федоровичу. Ми переможці. Переможців не судять! Народу дайте ковбаси за будь-яку ціну!" Але насправді це не так", - заявив Ющенко.

9 березня Верховна Рада внесла зміни до регламенту, що передбачають формування коаліції не тільки фракціями, але і народними депутатами, передає УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ