Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко хоче внести зміни до ЗУ „Про місцеві державні адміністрації”

Президент України Віктор Ющенко вніс у парламент проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації». Про це «Гал-info» повідомили в інформаційному відділі ВРУ 6 скликання.
Зокрема у проекті закону Ющенко пропонує, щоб голови місцевих державних адміністрацій призначалися на посаду Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України строком на п'ять років.
На посаду голови місцевої державної адміністрації призначається особа, яка перебуває в кадровому резерві голів місцевих державних адміністрацій, або в порядку переведення особа, яка на момент призначення працює головою іншої місцевої державної адміністрації.
Щодо кількості заступників голови місцевої державної адміністрації, то Президент пропонує, що голова має одного першого заступника, а також заступників, кількість яких визначається Кабінетом Міністрів України з урахуванням чисельності населення, економічного потенціалу відповідно області, району і не може бути менше трьох та більше п’яти посад для обласної державної адміністрації, менше двох та більше трьох посад для районної державної адміністрації.
Перший заступник голови місцевої державної адміністрації та заступники голови місцевої державної адміністрації здійснюють повноваження відповідно до розподілу обов'язків, що затверджується головою місцевої державної адміністрації.
У разі тимчасової відсутності голови місцевої державної адміністрації чи неможливості здійснення ним своїх повноважень повноваження голови місцевої державної адміністрації здійснює перший заступник голови місцевої державної адміністрації, а в разі відсутності першого заступника голови місцевої державної адміністрації – один із заступників голови місцевої державної адміністрації відповідно до розподілу обов'язків, що затверджується головою місцевої державної адміністрації.
Перший заступник голови місцевої державної адміністрації та заступники голови місцевої державної адміністрації несуть персональну відповідальність перед головою місцевої державної адміністрації, органами виконавчої влади вищого рівня за стан справ у межах повноважень відповідно до розподілу обов’язків між першим заступником голови місцевої державної адміністрації та заступниками голови місцевої державної адміністрації.
Перший заступник голови обласної державної адміністрації та заступники голови обласної державної адміністрації призначаються на посаду та звільняються з посади головою обласної державної адміністрації.
Також пропонується, щоб апарат місцевої державної адміністрації за рішенням голови місцевої державної адміністрації очолює один із заступників голови місцевої державної адміністрації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ