Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко мріє про коаліцію НУ-НС з Регіонами

Колишній президент (2005-2010), лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко допускає переговори блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і Партії регіонів про переформатування коаліції у разі визначення Конституційним судом неконституційним формування коаліції фракціями і депутатами. Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Україна молода".

Ющенко висловив упевненість, що КС визнає таке формування коаліції неконституційним.

Тоді, на його думку, у президента Віктора Януковича буде два варіанти: або розпустити Верховну Раду, або ще раз формувати коаліцію легітимним способом.

В останньому випадку Ющенко назвав серед варіантів можливої коаліції в нинішньому складі парламенту об'єднання ПР і Блоку Юлії Тимошенко або ПР, Блоку Литвина і НУ-НС.

"Другий варіант - Партія регіонів, "Наша Україна" і, умовно кажучи, Блок Литвина. Це був би позитивний знак суспільству. Три сили, які представляють Схід і Захід України, - НУ, ПР і Блок Литвина - сіли б за стіл переговорів" , - сказав він.

Ющенко вважає, що у цих політичних сил є спільне розуміння необхідності для країни проведення економічних реформ.

Нагадаємо, що КС 8 квітня оприлюднить рішення у справі про тлумачення порядку формування коаліції і статусу позафракційних депутатів.

Янукович сподівається, що КС визнає коаліцію законною, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ