Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ющенко наказав готувати Одесу до Євро-2012

Президент України Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів продовжити підготовку Одеси до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це йдеться у відповідному Указі глави держави, розміщеному на його офіційному сайті.

Указ підписаний з метою забезпечення використання інфраструктури Одеси і Одеської області під час проведення Євро-2012, створення умов для подальшого розвитку їхнього туристичного і курортно-рекреаційнного комплексу, на підтримку ініціативи Одеської міської ради.

Зокрема Кабінету Міністрів доручено спільно з Одеською обласною державною адміністрацією і за участю відповідних органів місцевого самоврядування провести ряд заходів. Серед них завершення реалізації проектів, які були початі в Одесі і Одеській області в зв'язку з підготовкою до проведення в Україні Євро-2012 для використання їх як тренувальних баз, а також для задоволення потреб уболівальників під час проведення чемпіонату.

Кабмін також повинен продовжити роботу з розвитку туристичної інфраструктури Одеси і Одеській області, їхнього курортно-рекреаційного комплексу для забезпечення туристичних потреб, зокрема, пов'язаних із проведенням в Україні фінальної частини Євро-2012, зокрема, з реалізації в рамках впровадження Стратегії стійкого розвитку Одеси пілотного проекту зі створення парково-культурного комплексу "Зелений острів у центрі Одеси".

Крім того, В.Ющенко доручив уряду вирішити питання участі держави у фінансуванні згаданих заходів і передбачити в проектах законів про держбюджет на 2010, 2011 і 2012 роки відповідні бюджетні призначення.

Нагадаємо, раніше виконком Європейського футбольного союзу (УЄФА) прийняв рішення залишити чотирьом українським містам - Києву, Донецьку, Львову і Харкову право на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Водночас Одеса була виключена зі списку міст-претендентів, передає Ліга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ