Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко не дасть Верховній Раді ще одного дня – Тарас Стецьків

Президент Віктор Ющенко не дасть Верховній Раді ще одного дня для прийняття законопроектів для проведення дострокових парламентських виборів, які напрацювала робоча група з урегулювання кризи. Про це в коментарі „Гал-info” повідомив радник Глави держави Тарас Стецьків.
 „Віктор Ющенко не продовжить строк чинності Верховної Ради ще на один день, оскільки часу, який він дав парламенту для прийняття законів і постанов, необхідних для проведення дострокових виборів, було цілком достатньо. А те, що окремі політичні сили використали його нераціонально, або займалися затягуванням роботи парламенту, не є проблемою Президента”, -- наголосив радник Глави держави.
Водночас він зазначив, що сьогоднішні слова Президента щодо проведення виборів через 60 днів у разі, якщо Верховна Рада сьогодні не прийме всіх необхідних документів, потрібно сприймати дуже серйозно, оскільки він рішуче настроєний.
„Президент і так пішов на великі компроміси з коаліцією, однак, якщо вона хоче і надалі затягувати процес підготовки до перевиборів, то у Ющенко просто лусне терпець”, -- зауважив Тарас Стецьків.
 „Як тільки Президент повернеться з Хорватії, то чекатиме 24 години, щоб Верховна Рада втратила свою чинність і, мабуть, завтра вранці скличе засідання РНБО і видасть Указ про оголошення дострокових парламентських виборів через 60 днів, тобто в кінці липня”, -- переконаний радник Ющенка.
Нагадаємо, що 27 травня Президент, прем'єр-міністр та голова Верховної Ради домовилися про проведення дострокових парламентських виборів 30 вересня.
Перед цим Верховна Рада 29-30 травня мала ухвалити три пакети документів, що мали забезпечити законодавчу базу для виходу з кризи, оскільки на цих два дні Президент призупинив дію свого Указу про розпуск Верховної ради.
Разом з тим, Президент Віктор Ющенко продовжив строк чинності Верховної Ради ще на 1 день, 31 травня.
Сьогодні, перебуваючи з робочим візитом у Хорватії, Глава держави заявив, що в разі, якщо Верховна Рада не прийме до кінця робочого дня всі необхідні законопроекти, то він видасть Указ про проведення перевиборів через 60 днів.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ