Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко ніколи не розумівся на політиці і до кінця своєї президентури її не вивчив, – Rzeczpospolita

Віктор Ющенко визнав вояків ОУН і УПА борцями за незалежність України. Це рішення Президента України, який завершує свою президентуру, викликає занепокоєння в Польщі, – пише в суботу видання "Rzeczpospolita".

Професор Богдан Осадчук, відомий у Польщі публіцист і політолог, критично ставиться до рішення президента України. "Віктор Ющенко ніколи не розумівся на політиці і до кінця своєї президентури її не вивчив. Це показують також його дії у справі Степана Бандери", - коментує Богдан Осадчук і додає, що Ющенко: "плете на тему Бандери те, що йому підказують радники з правого крила націоналістів. Можливо, що джерелом є також дружина Катерина, котру собі привіз з Америки, де вона прославилася бандерівським фанатизмом", - коментує Богдан Осадчук у польському щоденнику.

На погляд історика проф. Анджея Хойновського: "Україна, будуючи свою тотожність, буде змушена спиратися на ті елементи історії, які є полякам немилі. Під час війни українці, які визнали, що їм загрожує небезпека з боку і росіян, і поляків, мали складний вибір. Вони безуспішно шукали союзника в Німеччині, бо пам’ятали добрий досвід з І-ої світової війни. Цей вибір підштовхнув їх до гострого виступу проти поляків на Волині і в Галичині. Тут зіткнулися польські та українські інтереси. Компроміс у цій справі досягнути буде нелегко, бо в принципових справах наша точка зору є і буде іншою", - стверджує у газеті "Rzeczpospolita" проф. Анджей Хойновський. Рішення Ющенка є наслідком ранішого присвоєння Бандері звання Героя України, – додав історик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ