Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко: образно я зараз на Майдані

Третій президент України Віктор Ющенко похвалив студентів за те, що вони вийшли на вулиці, щоб висловити своє невдоволення рішенням Кабміну про призупинення підготовки до підписання угоди з Євросоюзом.

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Те, як поводиться сьогодні суспільство і особливо молодь, особливо студенти - блискуче. Це говорить про те, що в цій країні демократія - це вже не порожнє слово", - вважає Ющенко.

"Я думаю, дуже здорово, що Майдан заявив про те, що це громадський рух, це не партійний рух, і цим більш ясно показав громадське позиціонування", - додав він.

На запитання журналіста "Скажіть, будь ласка, якщо все-таки не буде підписана угода про асоціацію 29-го числа, і це призведе до масових акцій протесту, ви особисто вийдете на Майдан, приєднаєтеся до тих молодих українців, яких ви так хвалите за політичну позицію?" Ющенко сказав: "Я образно і зараз на Майдані, бо вважаю, що люди, які на Майдані, які без політичних прапорів; які вийшли, як громадяни України, це ті люди, з яких треба брати приклад, і всіляко підтримувати цей рух".

"Це говорить про те, що ми нація, це говорить про те, що "я ухвалюю рішення, що моя доля в моїх руках, я нічого ні у кого не хочу просити, це моє рішення" і всі люди, які при владі, повинні це враховувати і розуміти", - заявив третій президент України.

"Тому це все називається демократія, це свідчення того, що ми європейське суспільство і так хочемо бачити розвиток своєї країни. І це правильно, ми пишаємося тим, що у нас є Майдан, що люди можуть так діяти і декларувати свою позицію, тому я думаю, так", - додав Ющенко.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ