Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко оприлюднив московську справу проти Тимошенко

Президент Віктор Ющенко нагадує, що проти Юлії Тимошенко була порушена кримінальна справа за дачу хабарів вищим посадовим особам міністерства оборони Росії. Про це він заявив на своїй підсумковій прес-конференції у вівторок, передає Українська правда.

Після того, як Ющенко показав відбитки пальців Олега Ляшка у кримінальній справі, він став шукати в паперах частину про його вирок, але замість того прочитав уривок з документу про справу Тимошенко в Москві.

"Постановление Московского гарнизонного суда. Суд постановил: Тимошенко обвиняется в том, что в сентябре и ноябре 1996 года в городе Днепропетровске организовала дачу взяток через посредника в Москве должностным лицам Министрества обороны за совершение ими заведомо незаконных действий, а именно подготовку соглашения и дополнений к нему на общую сумму 750 миллионов долларов, а также оперативную группу поставок... по ценам превыщающим цены украинских и российских производителей", - зачитав президент.

"Постановил избрать обвиняемой Тимошенко ... меру пресечения в виде заключения под стражу", - продовжив цитувати документ Ющенко.

За його словами, з цих документів легко прийти до контрактів по газу 2009 року.

"Який піп, такий і прихід", - заявив Ющенко, маючи на увазі звинувачення на адресу команди прем'єра в корупції.

Водночас про себе він заявив, що "може продатися будь-кому за інтереси України".

Слід зауважити, що у вівторок аналогічні уривки справи Тимошенко опублікував журнал "Публічні люди" в рамках інтерв'ю Григорія Омельченка. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ