Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко пообіцяв Кучмі гарантії недоторканності, – Луценко

Президент Віктор Ющенко на початку своєї каденції був "зв'язаний" обіцянками гарантій недоторканності екс-президента Леоніда Кучми. Такий висновок можна зробити зі слів в.о. міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в ефірі програми "Чорне і біле" на телеканалі ТВі.

Розповідаючи про те, як він був призначений на посаду глави МВС при формуванні першого уряду Юлії Тимошенко, Луценко зазначив: "Після перемоги (на виборах 2004 року) Ющенко відпочивав у Карпатах разом зі своїм хорошим другом Михаїлом Саакашвілі".

"Міхо сказав йому: якщо хочеш радикальних змін - признач міністром внутрішніх справ самого безбашеного революціонера, але при цьому признач радикально налаштованого генпрокурора, який буде стримувати його в рамках, а з іншого боку - доводити до кінця початі їм справи", - сказав він.

"Першу частину Ющенко виконав, іншу, на жаль, будучи зв'язаним, на моє глибоке переконання, обіцянками гарантій недоторканності Кучмі і його оточенню, а такою гарантією був Піскун (екс-генпрокурор Святослав Піскун), він не виконав", - заявив Луценко.

"У результаті шалений наступ міліції, який давав десятки резонансних справ через 2-3 місяці після мого призначення, залишився під сукном в Генпрокуратурі, яка не мала ніякого бажання змінювати країну", - зазначив він, передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ