Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ющенко пообіцяв збільшити держзамовлення в освіті

Президент України Віктор Ющенко має намір ініціювати під час перегляду Держбюджету-2009 збільшення коштів, які забезпечуватимуть державне замовлення у середній спеціальній та вищій школі. Про це В. Ющенко заявив учора, 22 квітня, під час своєї щоквартальної прес-конференції, – повідомила прес-служба Президента України.

«При доопрацюванні бюджету 2009 року я обов'язково зініціюю питання підвищення державного замовлення у сфері вищої і середньої спеціальної освіти», – наголосив глава держави.

На переконання Президента, проблема фінансового підкріплення держзамовлення виникла за рахунок того, що наразі в багатьох статтях бюджету закладені видатки, які використовуються «непрозоро та без належного контролю». Очевидно, зазначив В.Ющенко, вони долучаться до тих трат, які Рахункова палата згодом оцінить як нераціональні, непродумані та неефективні.

«Перегляд бюджету 2009 року повинен дати дуже багато відповідей на те, як зрештою не просто раціоналізувати, а представити національну політику в ряді галузевих сфер, в тому числі в освіті. Переконаний, урядова політика в даному питанні потребує серйозної корекції», – сказав В.Ющенко.

Президент нагадав, що за три роки рівень держзамовлення «через свідомо організовану державницьку політику по даному питанню» був доведений до 54%, у середній спеціальній школі цей показник торік сягнув близько 62%. «Це та державна політика, яка дає ростки не тільки завтрашньому, а й сьогоднішньому дню», – підкреслив В.Ющенко.

Глава держави наголосив, що економія на освіті та науці є глибоко хибним шляхом у сучасному світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ