Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко порадив Януковичу не повторювати його помилку

Лідер «Нашої України» Віктор Ющенко вважає, що дострокові парламентські вибори вигідні діючому Президенту України. «Сьогодні він фаворит. Через два з половиною роки, коли будуть чергові парламентські вибори, партія влади втратить підтримку. Це очевидно, тут і до ворожки ходити не треба. Тому у Партії регіонів є вибір: або піти на вибори зараз, або прийти до виборів через два з половиною роки із втратами. По-друге, дострокові вибори дали б можливість усунути центри, які виникли в Партії регіонів, і за певних обставин можуть ухвалювати рішення, неприємні Президенту», - заявив Віктор Ющенко в інтерв’ю газеті «Україна молода», –повідомила прес-служба НСНУ.

 

Водночас він звернув увагу, що новій владі потрібен час, аби підготуватися до виборів, «увійти та укоренитися в кабінетах». «Виконавча влада відповідає за підготовку виборів, тому очевидно, що Президент хоче отримати надійних людей, щоб проводити вибори. Коли з’явиться негативне для коаліції рішення КС — ніхто вже не розбиратиметься в легітимності призначень», - зазначив Ющенко. «На той час у Віктора Януковича вже буде уряд, у нього будуть голови райадміністрацій», - додав він.

 

Говорячи про можливі сценарії, які відкриваються після рішення Конституційного Суду щодо нелегітимної коаліції, Ющенко зазначив, що «найжахливіший — варіант союзу Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко». «За цим альянсом стоїть Кремль. Цей союз конституційний — він дає більше 300 голосів. Ідея такої коаліції розроблялася ще в 2008 році. Ці сили споріднені. У них великі патрони. Той союз не відбувся через те, що його не допустили Президент, громадськість, журналісти. І через те, що ПР і БЮТ не змогли домовитись про розплід ключових посад — Президента і Прем’єра», - зазначив лідер «Нашої України».

 

 

«Якщо Віктор Федорович піде за цим сценарієм, він повторить помилку Ющенка. А моя ключова помилка — це Тимошенко. Це персональна загроза для нього. Думаю, він це чудово розуміє. Ці два ведмеді в один барліг не помістяться», - зазначив Віктор Ющенко

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ