Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ющенко посмертно нагородив львівського офіцера – лейтенанта Романа Земськова орденом «За мужність» III ступеня

За мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання військового обов'язку Президент України Віктор Ющенко нагородив орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) курсового офіцера навчального курсу факультету Львівського ордена Червоної Зірки інституту Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету «Львівська політехніка», лейтенанта Романа Земськова.
Як повідомили у прес-службі Глави держави, відповідний указ Віктор Ющенко підписав сьогодні, 29 січня 2008 року.
Нагадаємо, 25 жовтня 2007 року п’яний водій наїхав на колону курсантів, які поверталися з Яворівського полігону. У результаті ДТП загинули лейтенант Роман Земськов та курсант Олександр Клець.
Увечері 25 жовтня курсанти 4-го курсу Львівського інституту Сухопутних військ відбули на полігон для проведення планових занять. Під час здійснення нічного пішого маршу від залізничної станції Шкло до місця занять замикаючими колони курсантів були лейтенант Роман Земськов та курсант Олександр Клець. Вони йшли позаду колони на визначеній дистанції. Піша колона мала люмінісцентні позначки та попереджувальні ліхтарики, але це не врятувало від наїзду п’яного водія, який був за кермом автомобіля «ВАЗ-2108» .
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ