Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко просить у Тимошенко ще 1,3 млрд грн на ліквідацію наслідків минулорічної повені

При підготовці змін до Держбюджету-2009 уряд має передбачити кошти на завершення ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23–27 липня 2008 року в західних регіонах держави. Про це йдеться у листі Президента України Віктора Ющенка до Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, – повідомила пре-служба Глави держави.

Президент нагадав, що, за інформацією МНС, наразі не завершено ремонтні та відновлювальні роботи на 3 098 із 7 066 постраждалих від повені об'єктах – загалом на їх добудову потрібно близько 1,3 млрд. гривень (у тому числі для пріоритетних об'єктів – 1,02 млрд. грн.).

«Через відсутність фінансових ресурсів, відновлення пошкоджених об'єктів інфраструктури у 2009 році практично призупинено, що може спричинити ще масштабніші руйнування», – відзначає Президент.

Оскільки потреба в коштах для завершення відновлювальних робіт значно перевищує можливість їх фінансування за рахунок грошей, визначених на цей рік у державному та місцевих бюджетах, Президент  просить уряд передбачити необхідні кошти при роботі над змінами до Держбюджету, а також опрацювати питання щодо фінансування зазначених робіт за рахунок Стабілізаційного фонду.

Глава держави очікує інформації про вжиті заходи протягом місяця.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ