Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко просить ЄС прийняти Україну

Екс-президент Віктор Ющенко закликає Європейський Союз підписати історичний документ про асоціацію із Україною 29 листопада. Про це йдеться у його заяві, яка опублікована на офіційному сайті партії "Наша Україна".

"Велика політична амбіція, про яку Україна та ЄС заявили 2008 року під час саміту в Парижі, перетворювалася на реальний шанс для України позбутися пострадянського політичного та економічного спадку, історичного тягаря "радянської республіки" та вийти на визначений курс системних реформ і демократизації", - пише він.

Ющенко вважає, що шлях у Європу - "це алгоритм перетворення України на демократичну, економічно розвинену, правову незалежну державу, це логічний механізм подолання численних проблем, на які зараз нам вказує європейська сторона".

"Будь-який інший шлях виводить їх з площини потенційного вирішення. Це стосується і справи Тимошенко", - уточнює політик.

"Втім, за два тижні до саміту ми бачимо тривожні ознаки зміни напрямку руху, що відбуваються під жорстким тиском третьої сторони", - зазначає екс-президент.

"Ми бачимо знайомий арсенал торгівельних, газових, інформаційних воєн та непрозорі дипломатичні спроби заблокувати європейську політику українського керівництва", - уточнює Ющенко.

"Зрив підписання угоди означатиме автоматичне входження до псевдо-економічних проектів на зразок Митного Союзу, при цьому стиль російської політики не зміниться - він радикалізується. Уже 30 листопада Україну поглине прокремлівський союз", - прогнозує він.

"Переконаний, бачення Європи завтрашнього дня без України неможливе. Я хочу, щоб Європа почула мої політичні аргументи і вступила в боротьбу за Україну сьогодні. Бо ця боротьба не лише геополітична, вона ще й ідеологічна", - заявив політик.

"Таке рішення стане його остаточною втратою. Я хочу почути відповідь, чи потрібна Європі Україна? Бо вона – як демократична самостійна держава чи як авторитарне вторинне державне утворення – багато в чому визначить її лице", - запитує Ющенко.

"Я закликаю відділити будь-які ірраціональні аргументи, емоції, внутрішньополітичні суперечності, уникнути арифметичного підходу при оцінці виконання вимог для підписання документу", - йдеться у його заяві.

Я закликаю ухвалити історичне рішення 29 листопада, ясно даючи звіт у тому, що таким чином буде враховано віковічні прагнення українського народу повернутися до європейського дому, численні трагічні сторінки української історії, коли тоталітарні режими знищували нашу незалежність, геополітичні наслідки для цілого континенту від розширення демократичних цінностей на схід від кордону Європейського союзу", - підсумував він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ