Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко привітав українців з Днем соборності

Президент України Віктор Ющенко привітав українців з Днем соборності. Привітання розміщено на офіційному сайті Глави держави.

У привітанні президента сказано:

«22 січня 1919 року Акт Злуки об'єднав Українську та Західноукраїнську Народні Республіки і на рідних землях знову постала єдина Українська держава.

Значення цієї події виходить далеко за межі політичного і навіть історичного виміру. У ній сконцентровано могутній національний, моральний і духовний зміст. Попри століття неволі й розділеності між ворогуючими імперіями українці проявили колосальну життєву силу й довели світові, що ніхто й ніщо не може упокорити єдиний народ, який прагне свободи й доброго життя у власній державі.

Акт Злуки – велике послання для нас, нинішніх українців, і для наших нащадків. Тільки коли ми єдині в своїх помислах, цілях і зусиллях, ми можемо мати успіх. Тільки коли нас об'єднує спільний національний дух, Україна має майбутнє.

Сьогодні ми розбудовуємо незалежну Українську державу, утверджуємо демократію, відроджуємося як сучасна політична нація, що бачить своє місце в об'єднаній європейській спільноті.

Бережімо як найвищу цінність нашу українську соборність, і ми досягнемо мети.

У день свята зичу всім доброго здоров'я, щастя, миру і злагоди в ім'я процвітання України»

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ