Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко розповів, як Тимошенко забрала у Львова літак з «Таміфлю»

Президент Віктор Ющенко наголошує на надмірній політизації процесу боротьби з епідемією грипу з боку прем’єра Юлії Тимошенко. Про це він сказав під час "гарячої лінії" у "Комсомольській правді в Україні". Передає Українська правда.

"Ми сьогодні дійсно більше хворіємо політичним грипом, ніж каліфорнійським чи сезонним", - сказав Ющенко.

"Вибачте, я не бачив трансляції, наприклад, з Німеччини, коли б канцлер 5 годин проводив селектор по грипу і давав рекомендації, як лікуватися. Чи коли приходить "Таміфлю", серед ночі пул журналістів збирався би на літовищі у "Борисполі" для того, щоб прем’єр показала нації, що таке "Таміфлю", - додав він.

Після гарячої лінії президента попросили пояснити, що робила у той самий момент у "Борисполі" глава його секретаріату Віра Ульянченко. На це він відповів: "Я вам поясню. Одразу, як тільки міністр закордонних справ доповів мені про те, що моє рішення щодо поставки першої партії "Таміфлю" в рамках гуманітарної допомоги від європейських країн виконано... я даю розпорядження – приземлити цей борт у Львові".

"А потім дізнаюся, що борт переадресовується у Київ. "Чому, - питаю, - адже спалах епідемії у Львові, а не у Києві". А тому що прем’єр-міністр зібрала пул журналістів і хоче в аеропорту зустріти дві посилки", - додав президент.

Після цього, за словами Ющенка, він зателефонував Ульянченко.

"І сказав: "Віро Іванівно, ну тоді, будь ласка, підіть і заявіть позицію президента з цього питання. Запитайте, чому борт не з’явився там, де щогодини помирають люди і чому він був переадресований у Київ", - розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ