Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко створює новий блок

Віктор Ющенко формує новий політичний блок із прицілом на дострокові парламентські вибори. За інформацією газети "Комерсант-Україна", у нього увійдуть партія "Наша Україна", Конгрес українських націоналістів, Республіканська християнська партія і низка громадських організацій, переговори ведуться і з Українською народною партією.

Як пише видання, у середу вранці Ющенко зустрівся з представниками громадської організації "Українська народна рада", створеної наприкінці 2009 року, - Іваном Драчем, Миколою Жулинським, Дмитром Павличком, Євгеном Сверстюком, Миколою Поровським і Василем Овсієнком.

Він сказав їм, кого б хотів бачити поруч із собою після того, як залишить посаду глави держави.

За інформацією прес-служби президента, у бесіді з членами Української народної ради (УНР) Ющенко висловив упевненість у швидкому розпуску Верховної Ради.

"Парламентські вибори будуть невід'ємною частиною політичного процесу в найближчі місяці", - сказав, зокрема, президент.

Головною ж метою зустрічі було обговорення майбутньої структури патріотичного блоку, який візьме участь у цих виборах, повідомив газеті Микола Поровський.

"Наступним кроком стане створення ради політичних партій при УНР. Поки йдеться про "Нашу Україну" і Республіканську християнську партію, яку я очолюю. Переговори ведуться і з іншими націонал-патріотичними партіями", - сказав він.

"Одночасно буде діяти УНР у якості широкої громадської організації, а при ній - конфедерація політичних партій. На вибори піде блок національно-демократичних партій. Всі організаційні деталі ми плануємо вирішити в п'ятницю, для цього проведемо закрите засідання", - зазначив Поровський.

За інформацією видання, ще одним учасником майбутнього блоку стане Конгрес українських націоналістів.

Лідер КУН Олексій Івченко повідомив: "Ми візьмемо активну участь у створенні і роботі об'єднання. У найближчі дні відбудуться консультації з цього приводу з представниками Ющенка".

Він вважає, що в блок Ющенка не варто включати багато партій, бо лідери багатьох правих політсил "уже зрадили" його. "Теоретично можна вести переговори зі "Свободою" і УНП", - сказав Івченко.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок раніше заявляв про відмову співпрацювати з Ющенком. А в УНП, за словами першого заступника голови партії Іван Зайця, офіційно ще не прийняли рішення з цього питання.

Заступник голови УНП Богдан Соколовський каже, що завжди виступав за об'єднання сил схожої з УНП ідеології і в питанні створення блоку цілком підтримує Ющенка.

Ще один потенційний учасник блоку під керівництвом Ющенка - партія "За Україну!" В'ячеслава Кириленка, який раніше заявляв про підтримку ідеології президента, передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ