Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко ветував бюджет, щоб показати свою силу – Олексій Доній

«У ситуації посилення протистояння між Президентом та силами прем’єра, у Віктора Ющенка не залишалось інших шляхів, як повернути бюджет-2007 на доопрацювання. Негайне підписання бюджету засвідчило би слабкість Президента, що він фактично викинув  білий прапорець”, – про це у коментарі „Гал-info” повідомив директор Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.
„Президент змушений був показати хоча би якісь ознаки своєї окремої політики, незгоди з таким розвитком подій. Позиція Ющенка по бюджету занадто ліберальна. Він готовий задля додаткових надходжень збільшити власне велику приватизацію, а не маленьку, в тому числі деяких стратегічних об‘єктів. Оскільки це є питанням національної безпеки, то рішення з цього приводу мусить узгоджуватись шляхом консенсусу еліти”, – зазначає Олесь Доній.
На питання, наскільки негативним буде призупинення затвердження бюджету, Олесь Доній відповів: „Той факт, що Україна входить в новий рік без бюджету, насправді вдарить по всіх соціальних верствах і економіці держави загалом. У принципі жодна з політичних сторін не повинна бути в цьому зацікавлена. Я гадаю, що цю проблему треба вирішувати шляхом знаходження певних компромісів. Оскільки згідно із заявами голови бюджетного комітету більшість пропозицій Президента при затвердженні бюджету було враховано, ймовірно, що бюджетний процес затримують інші проблеми, а саме кадрові переговори. Регіонали вже показали, на які компроміси вони поки що готові піти. У цьому контексті варто згадати заяву Раїси Богатирьової про те, що вона вважає, що Анатолія Гриценка не  можна відправляти у відставку з поста міністра оборони. Тобто вже знайдено хоча б якісь компроміси з регіоналами. З іншого боку, дуже сумнівно, що прем‘єр-міністр готовий у якості компромісу бачити Бориса Тарасюка у Кабінеті Міністрів. Ситуація з Тарасюком вже перейшла на територію персонального конфлікту”, – додав політолог.
Нагадаємо, прем'єр Віктор Янукович заявив, що не бачить можливості знайти компроміс в питанні бюджету. Він також обурився тим, що Президент наклав вето на бюджет.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ