Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ющенко відповів Януковичу за Бандеру

Влада кинула виклик значній частині українського суспільства, скасувавши Указ про присвоєння Степану Бандері звання Героя України на догоду Кремлю і Москві.

Цю позицію третього Президента України Віктора Ющенко в коментарі ЛІГАБізнесІнформ озвучила його прес-секретар Ірина Ванникова.

"У цьому питанні правда і право на боці українців. Адже це виклик усім українцям. Це загроза українській державності", - процитувала І. Ванникова позицію В. Ющенка.

На думку третього Президента, влада має зрозуміти, що "спроби переписати українську історію, принизивши українських героїв на догоду Кремлю і Москві замовними рішеннями судів, налаштують людей проти цієї влади, адже для значної частини українців Бандера і Шухевич - національні герої".

В. Ющенко переконаний, що "влада робить досить грубу помилку, тому що маючи лише третину підтримки українців, вона мала б працювати на об'єднання суспільства, а не роз'єднання".

"Через дії влади в опозиції до неї не тільки політики, а й підприємці, студенти, пенсіонери. Кожен крок цієї влади викликає громадський протест", - додала І. Ванникова.

На думку В. Ющенка, рішення судів по С. Бандері і Р. Шухевичу не мають жодних правових підстав. Як повідомила І. Ванникова, юристи "Нашої України" подали касаційні скарги на неправосудні рішення донецьких судів та Вищого адміністративного суду.

Нагадаємо, 2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд задовольнив позов про визнання незаконним та скасування Указу Президента "Про присвоєння С. Бандері звання Герой України". Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду вердикт першої судової інстанції був залишений без змін. Рішення набуло чинності. Відповідний Указ Президента N46/2010 скасовано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ