Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко вичитав Януковичу за Чорноморський флот і газовий консорціум

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що зміна позицій української влади з найбільш чутливих питань є відповідальністю нового Президента та виборців, що його підтримали.Про це він заявив під час прес-конференції. «Очевидно, це зміна курсу. Чи цей курс добавляє українському інтересу – ні, не добавляє. Це підлегла політика», - сказав Президент. Повідомила прес-служба Президента.

 

Говорячи про невідповідність цих позицій базовим національним інтересам, він насамперед назвав ідею продовжити дислокацію російського Чорноморського флоту в Криму.

«На моє глибоке переконання, це політика колонізації. По-друге, це антиконституційна політика», - сказав Президент. При цьому він назвав присутність ЧФ РФ в Україні фактором дестабілізації.

«Я у своїй політиці все робив для того, щоб 28 травня 2017 року був останнім днем дислокації російського чорноморського флоту в Україні», - сказав Президент, висловивши застереження, що це не є політика проти Росії.

Президент нагадав, що конституційні та законодавчі норми скеровують Україну у безпековій політиці до європейської колективної безпеки, включаючи повне членство у цій системі.

«Переконаний, що на суспільному рівні гратися з цим питанням деяким політикам, у тому числі і майбутньому Президенту, розвертати вітрила назад – це політика, яка вже не принесе успіхів, але принесе серйозну дестабілізацію. Я як політик все буду робити для того, щоб політика, яка консервує дана проблему, не мала успіху», - заявив Віктор Ющенко.

Він також критично оцінив перегляд перспектив української газотранспортної системи у бік участі в міжнародному консорціумі. «Хіба це не право нації, право держави здійснювати цей континентальний проект і мати від цього вигоду? Що дає консорціум? Втрат, прямих фінансових втрат України, на декілька мільярдів доларів, у розрахунку на рік», - сказав Президент.

«Це не політика в основі національного інтересу», - констатував Глава держави. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ