Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ющенко вимагає звіту від Луценка і Медведька за "дикий капіталізм"

Президент України Віктор Ющенко вважає неприпустимим зволікання правоохоронних органів із розслідуванням резонансних справ. Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента України повідомила Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.

«Глава держави висловлює принципове несприйняття підходу керівництва правоохоронних органів, насамперед Міністерства внутрішніх справ і Генеральної прокуратури, коли за абстрактними звітами про боротьбу зі злочинністю ховається відсутність прогресу стосовно справ, які без применшення сколихнули суспільство», - наголосила вона.

Так, зазначила І.Ванникова, відсутність прогресу в пошуку Віктора Лозинського наводить на думку про незацікавлення певних політичних сил і їх симпатиків у керівництві МВС в арешті і свідченнях цієї людини.

Окрему увагу, за її словами, привертає низка дорожньо-транспортних пригод, фігурантами яких виступають депутати і чиновники різного рівня. Попри те, що найчастіше у цих ДТП гинуть чи зазнають травм люди, високопосадовці, як правило, виходять сухими з води. Принципово цю проблему можна було би вирішити шляхом обмеження депутатської недоторканності, на чому наполягає Президент України. Однак народні депутати відклали таке вирішення на невизначений термін. Проте навіть у нинішніх умовах принциповість правоохоронців могла би стати запорукою того, що Закон – один для всіх. На жаль, нині правоохоронці здебільшого печуться про удавану честь мундира і покривання можновладців.

«Зрештою, суспільство непокоїть зростання випадків демонстративних, серед білого дня розбійних нападів, кримінальних «розборок» та інших злочинів у дусі «дикого капіталізму». Попри заспокійливі заяви правоохоронців, у таких умовах важко говорити про громадянську безпеку», – зауважила І.Ванникова, додавши, що Президент України Віктор Ющенко вимагає від керівництва правоохоронних органів негайного звіту стосовно усіх резонансних справ, які перебувають на контролі Глави держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ