Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Ющенко: Янукович має ветувати Податковий кодекс

Екс-президент Віктор Ющенко вважає, що президент Віктор Янукович має ветувати Податковий кодекс та ініціювати діалог бізнесу і влади щодо вдосконалення документу.

Про це Ющенко заявив у коментарі УНІАН.

Він підкреслив, що до ухвалення таких державоутворюючих документів, як Податковий кодекс, у яких мова йде не лише про податки, а й стосується зарплат, пенсій, робочих місць, необхідно проводити широку дискусію у суспільстві.

Ющенко наголосив, що не можна намагатися вирішити економічні проблеми лише за рахунок однієї частини бізнесу, в даному випадку - малих та середніх підприємців.

"Люди - за діалог, вони розуміють необхідність прийняття Податкового кодексу", - сказав він.

Водночас, за словами Ющенка, сьогодні влада не розуміє того, що в умовах кризи саме малий та середній бізнес може сприяти створенню робочих місць та утриманню економічної активності.

"Покладати основне податкове навантаження на малий та середній бізнес - несвоєчасно і неправильно... Уряд не розуміє - голого не можна роздягнути, найкращий податок той, якого не існує", - сказав екс-президент.

На його переконання, підвищення у шість разів податку для малого та середнього бізнесу свідчить про нерозуміння владою пріоритетів національної економіки.

"Саме це образило людей і вивело їх на вулицю", - сказав Ющенко.

Разом із тим він наголосив на необхідності проведення реформ і ухвалення Податкового кодексу.

"Жити в країні, де половина валового продукту "в тіні", - не гідно, це свідчить про нездорові фіскальні та економічні процеси... Це свідчить, що головний податок в Україні є корупційний податок, і кожен бізнесмен шукає "дах" і сплачує кошти не бюджету", - сказав Ющенко.

На його думку, влада разом із суспільством має у процесі діалогу визначити, яким має бути Податковий кодекс. "Почути кожного так, як президент Янукович писав на кожному біг-борді", - сказав екс-президент.

Водночас, він вважає, що малому та середньому бізнесу вдасться відстояти свої інтереси.

Як відомо, 18 листопада Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс. Підприємці вимагають від Януковича ветувати його. З 22 листопада на Майдані Незалежності в Києві підприємці розпочали безстрокову акцію протесту проти Податкового кодексу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ