Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко звільнить державну дачу?

Віктор Ющенко не має наміру приватизовувати жоден об'єкт державної власності. Про це заявила речник екс-президента Ірина Ванникова, коментуючи публікацію в "Українській правді" щодо державної дачі, на якій проживає Ющенко.

Вона повідомила, що нині власний будинок Ющенка у Нових Безрадичах проходить "необхідну реконструкцію", а після її завершення саме там мешкатиме Ющенко.

"Ми розуміємо вболівання журналістів за таке актуальне для суспільства питання, як поточне використання державних дач. Віктор Ющенко неодноразово наголошував, що не прагне отримати жодного об'єкту державної власності. Він - єдиний із політичних лідерів, який відреагував на питання щодо використання ним об'єктів державної власності - всупереч поширеній практиці ігнорування таких запитів. Відтак, сподіваємося, нині питання зняті", - сказала Ванникова.

"Ми очікуємо, що свобода слова, яка стала реальністю в країні за попередні п'ять років, спонукає журналістів до такої ж наполегливої уваги до інших політиків, їхніх статків, маєтків, декларацій про доходи, - і вимогливості щодо отримання відповідей від них", - додала вона.

Ванникова також зазначила, що рішення щодо надання об'єктів державної власності у користування приймається нинішньою владою.

"Однак воно не означає намірів Віктора Ющенка приватизовувати ці об'єкти чи користуватися ними довічно," - сказала вона.

Ванникова також заявила, що Ющенко - "єдиний політичний лідер в Україні, який чесно задекларував всі доходи, видатки та нерухоме майно на себе, а не на підставних осіб".

"Він сам придбав землю і своїм коштом збудував будинок у Нових Безрадичах, -на відміну від політиків, які будувалися на землях державних санаторіїв і заповідників. Віктор Ющенко не приховує статки і за так званою "орендою", як це роблять деякі нинішні опозиціонери", - підкреслила Ванникова.

Як відомо, Ющенко неодноразово заявляв, що законно проживає на держдачі, проте жодного разу не говорив, що має намір її звільнити.

"Ви можете звернутися до світового досвіду. Подивитеся, де в Чехії проживає Вацлав Гавел. Або в Америці, або в Росії - у будь-якій країні колишній президент", - зокрема, заявляв він, передає УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ