Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ювілейний міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» відбудеться у Львові з 12 по 28 травня

З 12 по 28 травня 2006 року у Львові пройде ювілейний 25-й міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози», який проводить Львівська обласна філармонія, Управління культури і туризму Львівської ОДА за сприяння Міністерства культури і туризму України. Про це сьогодні, 5 травня, під час прес-конференції повідомив художній керівник фестивалю, заслужений діяч мистецтв України Сергій Бурко.
За його словами, родзинкою ювілейного фестивалю „Віртуози” стане концерт знаменитого оркестру «Віртуози Москви» під керуванням народного артиста СРСР Володимира Співакова, що відбудеться 30 травня у Львівській опері. Приїде до Львова і славетний український скрипаль Олег Криса, котрий запропонує дві програми: вечір камерної музики та вечір з оркестром «Віртуози Львова». «Цей фестиваль є візитною карточкою Львова, — зазначила начальник управління культури і туризму Львівської ОДА Галина Дорощук. — Він покаже високий рівень ставлення всесвітнього товариства до нас, оскільки проходить у рік 150-річчя Франка та 750-річчя Львова».
Як зазначила Галина Дорощук, напередодні фестивалю наказом управління культури і туризму Львівської ОДА директором Львівської філармонії було призначено директора фестивалю, лауреата державної премії імені Миколи Лисенка Володимира Сивохіпа.
Академічний симфонічний оркестр під керуванням В. Плоскіни вперше у Львові за останній час виконає «Життя героя» Рихарда Штрауса, свої незабутні репертуарні знахідки запропонує камерний оркестр «Академія» Львівської державної музичної академії імені Лисенка під керування народного артиста України Мирослава Скорика, камерні оркестри «Солісти Петербурга», «Віртуози Львова». На закінчення фестивалю капела «Дударик» та Львівський камерний галицький хор виконають кантату «Весна» Мирослава Скорика під батутою автора.
Окремою сторінкою фестивалю стануть виступи молодих, але талановитих і знаних не лише в Україні львів’ян Максима Брилинського, Ольги Чепак, Анастасії та Назара Пилатюків. У цьогорічному фестивалі багата палітра камерної музики, зокрема це тріо «Квінтіліан» (Німеччина) та фортеп’янний дует Мирослава Драгана та Оксани Рапіти, тріо «Єрміння» Андріана Боднара. Лауреати міжнародних конкурсів Н. Дацко, Г.Растрьопіна-Дацко та А. Станько запропонують вечір українського та зарубіжного романсу, П. Цегельський (Польща) разом із відомою піаністкою-львів’янкою Стеллою Чуприк створять атмосферу вишуканої камералістики. Із сольними програмами до Львова завітають клавесиністка Н. Свириденко та гітарист Франц Гельсферсдорфер (Австрія).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ