Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 19 лютого пункт пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецке» закривають на реконструкцію

Міжнародний пункт пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецке» на Закарпатті закривають на реконструкцію з 19 лютого – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ЗРУ ДПСУ.
 9 лютого 2007 року на території Словацької Республіки в приміщенні відділення прикордонного контролю Поліційного корпусу «Вишнє Нємецке», з ініціативою словацької сторони відбулася позачергова робоча зустріч заступників Головних прикордонних уповноважених України і Словацької Республіки та представників митних органів України і Словацької Республіки. Ключовим питанням зустрічі стало обговорення тимчасового припинення руху окремих категорій осіб та транспортних засобів в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Ужгород – Вишнє Нємецке» в період проведення словацькою Стороною реконструкції пункту пропуску «Вишнє Нємецке».
У ході зустрічі словацькою стороною проінформовано українську сторону про причини та порядок здійснення реконструкції пункту пропуску «Вишнє Нємецке». Дана реконструкція є одним з головних завдань щодо повного виконання вимог приєднання Словацької Республіки до Шенгенської Угоди.
Словацька сторона поінформувала, що роботи з реконструкції, які викликають відповідні обмеження в русі, мають розпочатись з 1:00 19 лютого 2007 року і будуть проводитись до кінця травня поточного року.
На період реконструкції пункту пропуску «Вишнє Нємецке» на українській і словацькій сторонах з 01:00 19 лютого 2007 року тимчасово буде припинено пропуск легкового автотранспорту та пішоходів. Легковий автотранспорт перенаправлять в пункт пропуску «Малий Березний – Ubla».
Здійснення усіх видів контролю та пропуск в пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецке» буде продовжено для:
- транспортних засобів, в яких прямують представники дипломатичного корпусу та офіційні делегації;
- вантажних автомобілів;
- мікроавтобусів, без врахування вантажопідйомності, що переміщують товари та предмети, які підлягають оподаткуванню митними податками та зборами;
- на в’їзд в Україну транспортних засобів, придбаних громадянами резидентами України, а також не резидентами, що прямують транзитом через митну територію України;
- рейсових та туристичних автобусів (16+1 і більше посадочних місць) в обох напрямках. На період збільшення кількості туристичних автобусів їх перенаправляти для пропуску в пункт пропуску «Малий Березний – Ubla». Проінформувати Міністерства транспорту сторін щодо надання дозволів на перетин кордону як в пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецке», так і в пункті пропуску «Малий Березний – Ubla».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ