Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

З 1 до 30 квітня у Львові «Французька весна»

З 1 до 30 квітня у Львові відбудеться міжнародний фестиваль «Французька весна», який вже у восьме проходитиме у нашому місті. Під час фестивалю його гостям буде представлено 17 різноманітних культурних заходів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Потоцький запросив французьких архітекторів для планування і побудови свого палацу. Іван Левинський також використовував досягнення французької архітектури у своїй роботі, зокрема, в палаці на вул. Пекарській.

Львівські музеї завжди купували для своїх колекцій твори французьких митців. Французька культура була добре знана львів’янам. Адже багато з творів збережено саме у Львові, у львівських музеях. І у їхніх колекціях є такі екземпляри, яких нема в жодному з міст України. Зараз маємо нагоду переглянути ці експозиції у музеях Львова.

Цікавим є той факт, що у 1894 році в Парижі показали перший фільм, а вже в 1895 році перший сеанс кіно відбувся у Львові. Це свідчить про глибину відносин між Францією та Львовом. Все те, що було доступно Франції, також було представлено у Львові. І сьогодні ці «французькі весни», що проходять у Львові, допомагають нам привернути увагу до французької культури, показати її широкому колу шанувальників, поглибити українсько-французькі відносини», – зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Протягом першого тижня (з 1 до 6 квітня) буде Фестиваль допрем’єрних показів у палаці мистецтв (вул. Коперніка, 17). Також в ці дні буде Виставка французьких плакатів 1900 (1-4 квітня) у Львівському музеї етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 15). В Науковій бібліотеці (вул. Драгоманова, 5) буде представлена Рідкісна французька книга.

Продовжать «Французьку весну у Львові» театральні дійства. 8 квітня в Першому українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Гнатюка, 11) буде показана вистава «Оскар та рожева пані». 9 квітня театр ім. Л. Курбаса (вул.. Л. Курбаса, 3) покаже виставу «Амнезія», а 11 квітня в Національному академічному драматичному театрі ім. М. Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1) – Сучасний цирк, вистава «Коріння». Завершить театральний тиждень художня вистава «Спогади про Ельзас» у Палаці мистецтв (вулю Коперніка, 17).

14 квітня в м. Дрогобич на Віллі Яроша (вул. Шевченка, 23) відбудеться фотовиставка «Bonjour Paris 2009» Юрка Дячишина. 15-16 квітня Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22) запрошує усіх на «Довгу ніч… короткого метру».

«Концерт французької музики 1900» запрошує усіх бажаючих у Львівську обласну філармонію, (вул. Чайковського, 7) 16 квітня.16-17 квітня в рамках акції відбудеться гра в петанк, де всі охочі зможуть більше дізнатися про цю французьку забавку, а також спробувати зіграти в неї.

18 квітня у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського, 7) відбудеться джазовий концерт «Тріо з низів».

20 квітня у львівській книгарні «Є» (просп. Свободи, 7) відбудеться зустріч з французькою письменницею Веронік Овальде. Протягом 22-25 квітня в кінотеатрі «Кінопалац» (вул. Театральна, 22) буде проходити Ретроспектива фільмів Амоса Гітая.

26 квітня буде представлено сучасний театр. Вистава «На межі реального» йтиме у Національному академічному драматичному театрі ім. М. Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1).

29 квітня учні СШ №37 представлять виставу у Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини, вул. Вахнянина 29.

Завершить «Французьку весну у Львові» французька вечірка у клубі «Пікассо» (вул. Зелена, 88).

Фестиваль «Французька весна» організовує та проводить ЛМГО «Альянс Франсез» за підтримки Посольства Франції в Україні та Французького культурного центру м. Києва, а також за підтримки Львівської міської ради, Музею етнографії та художнього промислу, Національного Академічного драматичного театру ім. М. Заньковецької, Львівської обласної філармонії, кінотеатру «Кінопалац».

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ