Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 грудня у львівському Палаці мистецтв відкривається поштова скринька Святого Миколая

З 1 грудня і аж до Різдвяних свят Львівський Палац мистецтв разом з численними друзями даруватиме маленьким і дорослим львів'янам справжню казку святкових зимових дійств. З 1 грудня в Палаці Мистецтв відкривається офіційна поштова скринька Святого Миколая. Ця магічна скринька перетворюватиме на дійсність найщиріші побажання найслухняніших львівських дітлахів. З найпроникливіших листів буде створено виставку. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Казкові події будуть розгортатися за таким планом:

 

21, 28 листопада та  5 грудня – в стінах Львівського Палацу мистецтв пройдуть вишкіл сотні волонтерів «Помічників Святого Миколая», адже саме тут розпочне свою роботу, уже вдев’яте,  Фабрика Святого Миколая. Вишкіл - це двогодинне представлення акції для усіх охочих взяти в ній участь. Помічники Миколая не лише пакуватимуть та розноситимуть подарунки діткам по всьому місту, а й створюватимуть святковий настрій на вулицях Львова: даруватимуть перехожим солодощі та вітатимуть із святами.

 

1-18 грудня – у загальноосвітніх школах, дитячих будинках та пластових осередках сніжними дизайнерами та ініціативними пластунами проводитимуться майстер-класy зі створення новорічних костюмів, де діток навчатимуть і допомагатимуть створити вбрання для Параду Миколая.

 

10-19 грудня – діятиме “Фабрикa Святого Миколая” в рамках благочинної акції «Миколай про тебе не забуде», яку організовують ельфи, приязні лісові створіння, МГО «Академія Української Молоді» та добрі друзі Миколая. Минулого року  вдалося рознести подарунки для більш ніж 3200 потребуючих дітей Львова, до акції долучилося близько 700 волонтерів – учнів старших класів та студентів, тож, сподіваємося, що львів’яни не розчарують доброго бороданя і цього року.

 

14 грудня - урочисте відкриття Фабрики та прес-конференція для представників ЗМІ за участю делегаціїi казкових героїв з північного полюсу.

 

10-30 грудня – з «казковим» туром про Миколайкові святкування в різних країнах світу мандруватиме від дверей одного дитячого будинку до іншого  театр «З вулиці на сцену» в рамках акції «Подаруй мені свято».

 

17-27 грудня – дитяче новорічне шоу у Львівському Палацi Мистецтв перенесе дітлахів на Північний полюс, де Мрійник Cніговик шукає друзів та ніхто його не помічає. А навколо пихатий Олень, який мріє стати царем, і Пінгвіни, яких ще ніхто не перевершив у вихвалянні. Що ж переможе цієї зими: прагнення дружби чи пихатість? Це ж казка – отже, добро переможе! Декорації дитячого шоу створені учасниками Фестивалю флюоромистецтва Lviv Lumines і вражають з першого погляду: в ультрафіолетовому світлі розгорнувся казковий простір, де світяться пухнасті ялинки, засиплені снігом, мерехтять зірки та Північне сяйво. А спеціально створені для «Сніжності» костюми героїв додають яскравих барв.

 

19 грудня – фотоквест “Подаруй мені свято”, участь у якому зможуть взяти усі охочі мешканці міста за наявності фотоапарата та уяви. Учасники матимуть 5 святкових завдань, які вони  висвітлять у фотографії. Відповідність темі, технічні та художні характеристики знімків будуть оцінювати львівські успішні фотографи та організатори проекту.

 

19 грудня – на площі Ринок відбудеться найофіційніший у світі парад Миколаїв, на який запрошуються усі львів’яни з великим серцем Миколая в грудях (або довжелезною білою бородою:) а також сніговики, ельфи, білочки, олені, кошенята й інші Божі створіння. Дітки читатимуть святкові віршики, а помічники святого Миколая даруватимуть переможцям солодощі і усмішки.

 

19-30 грудня – «Швидка Святкова допомога» заїде до кожної самотньої дитини і подарує їй святковий настрій і багато подарунків.

 

24 грудня – відбудеться концерт-презентація фестивалю акустичної музики «ТИХО!», який стане своєрідною подякою усіх великій команді помічників святого Миколая і доброчинців його щедрої торбинки. Спеціальний гість концерту Юлія Лорд у своєму довгоочікуваному поверненні на сцену представить прем’єру цілком нових пісень.

 

24 грудня – конкурс «Міс студентська красуня» та доброчинна костюмована «Сніжна» вечіркa, яка дозволить усім дорослим відкрити свою дитячість під святковими масками. Ритми святкових погойдувань на танцювальному майданчику запевнить Vova Zi Lvova.

 

25 грудня-17 січня – У Львівському Палаці Мистецтв відбуватиметься фотовиставка «Подаруй мені свято» за результати фотоквесту та попередньо проведеного конкурсу.

 

8,9,10 січня – святкові концерти Різдвяного театралізованогоo музичного шоу «Сніжність» в театрі ім. М.Заньковецької, за участю оркестру цього театру та зірок української сцени, яке поверне глядачів до тих часів, коли Львів був столицею джазу.  Пісні зі «Сніжності» додадуть яскравого відтінку нашим українським святам, наповнять їх новим українським джазовим звучанням і наблизять до популярного світового жанру Very Special Christmas.

 Контактна особа Ольга Швед тел.: 0971370586

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ