Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 1 квітня «Львівсільмаш» має платити податки у Львові – рекомендація робочої групи

Адміністрація ВАТ "Завод "Львівсільмаш" повинна підготувати пропозиції з розвитку підприємств і подати їх на розгляд робочої групи з підготовки пропозицій щодо шляхів вирішення основних проблемних питань на підприємстві ВАТ "Львівсільмаш". Відповідне рішення було ухвалене на засіданні групи, яке відбулося сьогодні, 20 січня, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

На засіданні були присутні члени робочої групи: начальник управління просторового розвитку Львівської обласної ради Олег Паска, генеральний директор ВАТ "Завод "Львівсільмаш" Олег Ломоносов, голова Профспілкової організації "Воля" Олександр Джулик, начальник управління промислової політики Львівської обласної державної адміністрації Володимир Сторожук, начальник управління промислової політики Львівської обласної державної адміністрації Наталія Савка, а також голова наглядової ради ВАТ "Завод "Львівсільмаш" Сергій Мішок, заступник головного інженера ВАТ «Завод «Львівсільмаш», заступник голови профспілкової організації ВОСТ „Воля” ІТП ВАТ „Завод „Львівсільмаш” Роман Геврик, начальник відділу економічного розвитку Львівської міської ради Вікторія Довжик, начальник управління державної реєстрації Львівської міської ради Володимир Дуда, голова профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України Оксана Захваткіна.

Під час зустрічі керівники підприємства та представники профспілок проінформували робочу групу про ситуацію, що склалася на підприємстві.

За підсумками засідання робоча група ухвалила рекомендувати керівництву підприємства - до наступного засідання подати план розвитку підприємства. Також представники керівництва ВАТ "Завод "Львівсільмаш" повинні до 1 квітня цього року перереєструвати підприємство на території Львівської області (зараз воно зареєстроване у Запоріжжі, куди відповідно і сплачує податки). Постійній комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради члени робочої групи пропонують розглянути конфлікт, який виник між адміністрацією підприємства та керівником профспілкової організації. Ще одним пунктом рішення сьогоднішнього засідання робочої групи буде пропозиція підприємству погасити заборгованість із сплати до міського бюджету земельного податку.

На своєму черговому засіданні робоча група розгляне пропозиції адміністрації ВАТ "Завод "Львівсільмаш" стосовно розвитку підприємства у частині створення робочих місць, нарощення обсягів виробництва та асортименту продукції. Як розповів начальник управління просторового розвитку Львівської обласної ради Олег Паска, така увага до цих питань викликана тим, що депутати Львівської обласної ради як представники громадськості висловлюють незадоволення тим, що за останні три роки на "Львісвільмаші" відбулося масове вивільнення працівників. Зокрема за останні три роки кількість працівників на підприємстві зменшилася утричі: якщо у 2008 році на підприємстві працювало 472 особи, то сьогодні 41 особа.

Наступне засідання робочої групи заплановане на початок лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ