Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

З 1 лютого вартість кубометра води у Львові зросте до 4 грн 54 коп.

3 1 лютого вартість води у Львовi зросте на 9% — до 4,54 гривнi: 3,17 грн за 1 куб. м води та 1,37 за 1 куб. м стокiв. Про це сьогодні, 26 січня, під час прес-конференції повідомив директор ЛМКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.

Як додала директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Наталія Павлюк, відповідне рішення буде ухвалене на черговому засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. На сьогодні кубометр води у Львові коштує 4 грн 16 коп.

Вартість води зросла лише для населення, юридичні особи платитимуть за попереднім тарифом.

Саме на 9%, каже директор «Львівводоканалу», дозволила підвищити вартість води Національна комісія з регулювання енергетики. Попри те, що збільшується розмір мінімальної заробітної плати, зростає вартість паливно-мастильних матеріалів, зростає тариф на електроенергію, коригування тарифу відбулося лише в частині витрат на електроенергію, - додав Заплатинський.

На його думку, тариф, який би задовольняв потреби підприємства, мав би бути не нижчим 5,86 грн. «Такий тариф уже давно діє в Дрогобичі і майже такий – у Тернополі», – каже директор.

Востаннє тариф на водопостачання Львові переглядали наприкінці 2008 року. Відтоді вартість електроенергії зросла на 30 %. Підприємство щомісяця використовує 11,5 млн кіловат-годин електрики на суму 8 400 тис. грн. Населення проплачує за воду в середньому 7 400 тис. грн. Рішення НКРЕ збільшить надходження  підприємства на 600 тисяч гривень.

Фото - Сегодня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ