Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

З 1 лютого вартість проїзду у львівських маршрутках – 2 грн (Доповнено)

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про підвищення вартості проїзду у Львові до 2 гривень. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Н. Павлюк повідомила, що на замовлення ЛМР було проведено дослідження, яке показало – «1/3 опитаних львів’ян без проблем погодилися платити за проїзд по 2 грн».

Перший заступник міського голови О. Синютка засумнівався у таких результатах дослідження, однак його запевнили, що опитування здійснила надійна німецька фірма.

За словами Павлюк, тепер міська рада готує листи до перевізників щодо поліпшення якості перевезення.

Водночас чиновниця додала, що збільшення вартості перевезень не стосується комунальних маршрутів – №3, №5, де за проїзд львів’яни і надалі сплачуватимуть 1 грн.

Більше того, міська рада планує запустити ще один комунальний маршрут №1.

Отож, новий тариф на проїзд у львівських маршрутках почне діяти з 1 лютого.

Нагадаємо, що львівські перевізники, погрожуючи страйком, вимагали у мерії підняти тариф до 2,50 грн. Саме ця сума, за їх словами, дозволить їм здійснювати перевезення і обслуговувати транспорт.

За довідкою прес-служби ЛМР, востаннє тарифи на проїзд переглядались 21 серпня 2009 року. Тарифи на перевезення у розмірі 1,75 грн розраховані враховуючи вартість палива 5,28 грн/л. Для порівняння, середня вартість перевезення у столиці - 2,25 грн, в Луцьку, Одесі, Івано-Франківську - 2 грн, у Харкові - від 1,5 до 4 грн, у Донецьку - від 1,50 до 2 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ