Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 січня на Львівщині кількість пошуковців роботи збільшилася на 1,7 тис. осіб

На ринку праці Львівщини поступово зростає кількість громадян, які шукають роботу за посередництва служби зайнятості, - повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.
На обліку у центрах зайнятості області перебуває 45,1 тис. незайнятих громадян, що на 1,7 тисячі більше, ніж було станом на 1 січня 2009 року. „Попит на робочу силу у січні дещо усталився. Як і на початку року, не укомплектованими, за даними працедавців, є 2,1 тис. вільних робочих місць”, - повідомляють у Львівському обласному центрі зайнятості. На одну вакансію на Львівщині претендує 21 особа, а на початку місяця було 20 пошуковців на одне місце праці.
Не зважаючи на кризовий період у четвертому кварталі 2008 року, що характеризувався збільшенням обсягів робочої сили, зменшенням пропозицій вільних робочих місць, зростанням чисельності вивільнених з підприємств, на Львівщині порівняно з 2007 роком збереглися позитивні тенденції щодо зменшення обсягів сільського безробіття - з 50,1 тис. до 48,2 тис. осіб та довготривалого безробіття - з 22,6 тис. до 17,6 тис.
За показником абсолютної чисельності працевлаштованих торік (51,7 тис. осіб), а також охоплених професійним навчанням (12,6 тис. безробітних), Львівська обласна служба зайнятості посіла 4 місце в Україні після Дніпропетровської, Донецької та Харківської областей.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ