Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 січня зросли прожиткові мінімуми, які впливають на розмір окремих соціальних допомог

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» набули чинності нові соціальні стандарти, які закладаються при розрахунку розміру державних соціальних допомог. Так, прожиткові мінімуми на одну особу в розрахунку на місяць, з 1 січня становлять – 1108 грн., а також для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення, зокрема: для дітей віком до 6 років - 972 грн.; для дітей віком від 6 до 18 років - 1210 грн.; для працездатних осіб - 1147 грн.; для осіб, які втратили працездатність - 894 грн. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«З огляду на зміни, управління соціального захисту Львівської міської ради проводить призначення всіх державних соціальних допомог, розміри яких визначаються у відсотковому відношенні до нових діючих мінімумів, основні з яких: допомога у зв’язку з вагітністю та пологами; одноразова допомога при народженні дитини; допомога на догляд за дитиною віком до 3-х років; допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування; допомога на дітей одиноким матерям; тимчасова державна допомога дітям; допомога при усиновленні дитини; державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям; державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інваліда», - каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

Впродовж 2012 року управлінням соціального захисту Львівської міської ради профінансовано державних допомог на суму 447 млн. грн., з них 77,5 млн. грн. профінансовано державної допомоги інвалідам з дитинства та дітям інвалідам. Станом на початок грудня поточного року цей вид допомоги в м. Львові отримують більше 6 тис. людей з особливими потребами.

«Державну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам призначають інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам віком до 18 років. При цьому, якщо інвалід з дитинства або дитина-інвалід має правонапенсію у зв'язку з втратою годувальника і державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», ці виплатипризначаютьсяодночасно», - каже начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту Львівської міської ради Леся Дронь.

Для оформлення соціальної допомоги, львів’яни повинні звертатись у «Єдину приймальню» районного відділу соціального захисту, які працюють за розширеним графіком: понеділок-четвер з 08:00 год. до 19:00 год., в п’ятницю з 09:00 год. до 16:45 год. Окрім того, для зручності мешканців, діють послуги «запис на прийом по телефону» та «запис на прийом по інтернету», через сайт «Львів соціальний», http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua/.

Контакти відділів управління соціального захисту у районах Львова:

Галицький:тел.:235-80-83(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:тел.:235-71-62(вул. Театральна, 10)

Залізничний:тел.:295-82-28(вул. Виговського, 34)

Франківський:тел.:237-50-81(вул. Ген.Чупринки, 85)

Шевченківський:тел.:252-28-40(вул. Липинського, 11)

Сихівський:тел.:254-64-80(просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ