Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 2018 року місцеві бюджети діставатимуть кошти від рентної плати за видобуток газу

З наступного, 2018 року 5% відрахування від рентної плати за видобуток газу до місцевих бюджетів буде відбуватися у такому співвідношенні: 2% до обласних бюджетів, 2% до районних бюджетів, 3% до бюджетів міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, 1% до бюджетів місцевого самоврядування. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Про це йдеться у Законі №1793-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату», який вступає в чинність з 1 січня 2018 року. 

«За орієнтовними підрахунками 1 тис.м3 видобутого газу принесе в бюджет сільської ради 5000 грн щорічно. До прикладу, вже з 1 січня 2018 року Рогізнянська сільська рада Яворівського району Львівської області отримуватиме щорічно близько 100 000  грн у свій бюджет). Запропоновані відрахування до місцевих бюджетів можуть бути спрямовані на розвиток інфраструктури населених пунктів», - пояснив голова постійної комісії з питань екології та природних ресурсів Львівської облради Андрій Білоус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ