Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

З 20 січня в заклади охорони здоров’я Львівщини очікується надходження вакцин

За повідомленням головного спеціаліста з вакцинопрофілактики Департаменту охорони здоровя ЛОДА Наталії Гончар, з 20 січня в заклади охорони здоров’я Львівщини очікується надходження вакцин. Повідомила прес-служба департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

А саме: «Пріорікс» – для профілактики кору, паротиту, краснухи (виробник Бельгія); ·«Інфанрікс» – для профілактики кашлюка, дифтерії, правця (виробник Бельгія); ·«Інфанрікс ІПВ» – для профілактики кашлюка, дифтерії, правця, поліомієліту(виробник Бельгія).

Що стосується вакцини БЦЖ, то найближчим часом вона надійде кількістю 1000 доз (виробник Росія) по перерозподілу з іншої області, що дозволить відновити імунізацію новонароджених.

Окрім цього, маємо нові зміни у законодавстві. 1 січня 2015 року набув чинності наказ МОЗ України від 11.08.2014р. № 551 «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 13.10.2014р. за №1237/26014. Зазначеним наказом затверджено у новій редакції: календар профілактичних щеплень, положення про організацію і проведення профілактичних щеплень та перелік медичних протипоказань допроведення профілактичних щеплень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ