Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 26 колишніх державних друкарень 12 перебувають у комунальній власності, інші приватизовані чи закриті

З 26 колишніх держаних друкарень 12 перебувають в комунальній власності інші приватизовані чи закриті. Про це „Гал-info” повідомив заступник начальника управління у справах поліграфії та телерадіопростору Львівської ОДА Юрій Кужелюк.
За його словами,  у комунальній власності друкарні залишилися в місті Самборі, Стрию, Перемешлянах, Старому Самборі, Яворові, Бродах, Червонограді  Сокалі та інших містах обласного значення. У місті Городку друкарня була закрита у зв’язку з відсутністю замовлень. Решта друкарень приватизована трудовим колективом або іншими суб’єктами господарювання, зокрема трудовим колективом приватизована друкарня в місті Дрогобичі.
На думку Юрія Кужелюка, друкарні, які знаходяться в комунальній власності,  мають бути приватизовані, оскільки у поліграфічну галузь потрібно вкладати серйозні інвестиції, щоб бути конкурентоспроможними.
Як зауважив Юрій Кужелюк, при приватизації не має мінятися профіль друкарні.  „Не має бути на місці друкарні якесь кафе, людей, які працювали тут, не мають викидати на вулицю”, – зазначив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ