Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 6 жовтня підприємцям не потрібно буде отримувати 1200 дозволів, а тільки – 74

З 6 жовтня підприємцям не потрібно буде отримувати 1200 дозволів, а тільки – 74. Про це сказав голова представництва з питань Держпідприємництва у Львівській області - радник голови Держпідприємництва України Ярослав Кашуба на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему „Бізнес-середовище в Україні: чи відбулися позитивні зміни?”.
 За його словами, з 5 жовтня вступає в дію частина 1 статті 4 ЗУ «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», яка покликана уніфікувати дозвільну систему в Україні і значно спростити процедуру одержання документів дозвільного характеру. Згідно із Законом, відпаде необхідність отримувати дозволи, які не передбачені законодавством, а їх є близько 1200, прямо передбачено законодавством 74 дозволи.
Як зазначає Ярослав Кашуба, після набуття чинності Закону суб’єкти господарювання, права яких з видачі документів дозвільного характеру будуть порушені, зможуть звернутися в суд і вимагати відшкодування збитків. „Якщо підприємцю будуть чинитися перешкоди в отриманні дозволів, він може звернутися в суд з позовом про відшкодування завданої шкоди”, – сказав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ