Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 711 господарств області право на дотацію за виробництво продукції рослинництва визнано за 655 сільськогосподарськими підприємствами

Працівники КРУ у Львівській області взяли участь у роботі комісій де перевірено законність підстав для отримання 4,3 мільйона гривень,  з  711 господарств Львівської області право на дотацію за виробництво продукції рослинництва визнано за 655 сільськогосподарськими підприємствами на суму близько 4,1 млн.грн. Про це «Гал-info» повідомили прес-службі в КРУ у Львівській області.
Працівники КРУ також взяли участь в обстеженні посівів площею 56,4 тисяч гектарів, за які сільськогосподарські підприємства мали б отримати 3,9 млн.грн.
Лише протягом червня поточного року було попереджено незаконні видатки бюджетних коштів на суму понад 109,3 тис. грн.

Зокрема,  у Городоцькому районі 5 підприємств - ТзОВ «Агробуддеталь», Вишнянський державний аграрний технікум, ПП «Іванишин», ФГ «Пролісок», ТзОВ «Агрошляхбуд» - звернулися за дотацією, не маючи для цього законних підстав, адже вирощення та переробка сільськогосподарської продукції не є основним видом діяльності цих підприємств. Таким чином попереджено незаконні видатки понад 8,6 тис.грн. бюджетних коштів.
В Дрогобицький Передкарпатський філіал інституту землеробства і тваринництва без законних підстав заявив про своє право на отримання дотації в сумі 1,8 тис.грн.
У Старосамбірському районі фермерське господарство «Лан Сервіс Авто» та Старосамбірська державна сортодослідна станція, намагались незаконно отримати 2,3 тис.грн.
Комісією також встановлено, що 28 сільськогосподарських підприємств області, серед яких – ТзОВ «Нива» (Золочівський район), ФП «Апогей», ПП «Західний Буг», ТзОВ «Перемога» (усі - Буський район), ФГ «Іваніцького» (Жидачівський район) - подали заявки на отримання дотації на площі ярих культур, які посіяні замість загиблих озимих, на які вже була отримана дотація в розмірі 100 грн. на 1 гектар. Внаслідок попередження подвійної дотації за обробіток одних і тих же площ вдалося уникнути незаконних видатків понад 61,3 тис. грн. бюджетних коштів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ