Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 7 квітня у Львові розпочне роботу Великодній ярмарок

З 7 квітня до 13 травня у Львові триватиме Великодній ярмарок, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Вже третій рік поспіль готується Великодній ярмарок, що проходитиме з 7 квітня до 13 травня. На пл. Ринок торгівельних павільйонів в цьому році не буде, адже з 15 квітня відкривається сезон літніх майданчиків. Ярмарок буде лише на пр. Свободи, щоб відбулась і Великодній ярмарок, і підприємці, які мають дозвіл на розташування літніх майданчиків, також могли здійснювати свою діяльність.

Ярмарок – це є надходження до бюджету, робочі місця, оскільки працюватиме і саме підприємство, і підприємці, що будуть здійснювати торгівлю. Але, перш за все, така атракція є для мешканців міста і для туристів під час Великодніх свят у Львові», - розповідає директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

«Проведення як Різдвяного, так і Великоднього ярмарків стало традицією у Львові, візитівкою міста Львова. Це є практика розвинутих європейських країн. Щороку ми вдосконалюємось, робимо щось нове, намагаємось чимось хорошим здивувати і привернути увагу і мешканців міста, і туристів.

Багато інших міст консультуються з нами, як провести в інших обласних центрах такі ярмарки. Ми використали традицію, за якою колись відбувались ярмарки у Львові за часів Австро-Угорської імперії та її відновили. Ми прочитали історичну літературу та вивчили досвід закордонних організацій таких ярмарків», - додав директор ТзОВ «Львівські Ярмарки» Ігор Фіняк.

Торгівля в рамках Великоднього ярмарку проходитиме у робочі дні – з 11.00 год до 22.00 год, у святкові та вихідні дні – з 10.00 год до 23.00 год.

«Торгівля проходитиме з 11.00 год до 22.00 год у робочий день, а у вихідний день – з 10.00 год до 23.00 год. Ми обмежуємо торгівлю на період великих богослужінь у церквах, зокрема у Великодню п’ятницю завершимо торгівлю до 13.00 год і на сам Великдень почнемо роботу ярмарків з 12.00 год», - розповів директор ТзОВ «Львівські Ярмарки» Ігор Фіняк.

Як розповідають на ТзОВ «Львівські Ярмарки», святкова програма впродовж ярмарку передбачає: виступи дитячих колективів, проведення гаївок, різноманітні майстер-класи (розпис писанки, виготовлення ляльки-мотанки, витинанки, прикрас, керамічних виробів). На львів’ян та гостей міста чекають танцювальні вечори, покази фільмів, виступи молодіжних гуртів. Окрім цього, на ярмарку буде виставлено спеціальну святкову композицію, що буде сюрпризом.

«Під час першого тижня ярмарку найбільший акцент буде спрямований на проведення майстер-класів. Ми обов’язково будемо виготовляти писанки, іграшки з дерева, витинанки, плетіння з рогози. Тобто кожен з львів’ян та гостей міста зможе зробити певний сувенір для себе та рідних до Великодніх свят. Обов’язково, як і минулого року, будемо залучати дітей з дитбудинків. Діти цим дуже зацікавлені, і вартує для них подарувати гарний настрій. Виставкові композиції у нас також передбачені, наразі це є великий сюрприз.

Після 28 квітня ми плануємо щовечора проводити дні танців. Будуть виступи молодіжних колективів. Ми надаємо можливість виступу абсолютно всім охочим. Також будуть проводитися вечори короткометражу», - розповів арт-менеджер ТзОВ «Львівські Ярмарки» Наталія Становська.

Участь в ярмарку візьмуть: народні майстри, приватні підприємці та організації, зокрема майстри народного промислу, писанкарі, гончарі, різьбярі, майстри художніх виробів зі скла, шкіри, бісеру, металу, а також кондитери, ресторатори.

Довідка:

Рішенням виконавчого комітету ЛМР від 16.03.2012 р. «Про організацію та проведення Великоднього ярмарку на пр. Свободи» погоджено провести у період з 7 квітня до 13 травня Великодній ярмарок на пр. Свободи (від Оперного театру до пам’ятника Тарасу Шевченку). Організатором ярмарку визначено ТзОВ «Львівські Ярмарки» з правом залучення підприємств та організацій різних форм власності з м. Львова та областей України для здійснення торгівлі товарами вітчизняного виробника.

ТзОВ «Львівські Ярмарки» – компанія, яка впродовж 3-х останніх років займається проведенням святкового ярмарку європейського стилю у м. Львові.

Детальніша інформація на сайті: www.yarmarok.lviv.ua. Контакти: м. Львів, пл. Міцкевича, 8; e-mail: [email protected], тел.: 097-331-52-52.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ