Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 7-го по 10 грудня у Львові триватиме шостий Міжнародний фестиваль джазової музики «Jazz Bez»

7 грудня у Львові розпочнеться шостий Міжнародний фестиваль джазової музики «Jazz Bez», який триватиме до 10 грудня. Цього року фестиваль проходитиме паралельно у чотирьох містах України та Польщі: Львові, Тернополі, Перемишлі, Сяноку – про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Мистецького об‘єднання «Дзиґа» Маркіян Іващишин.

Організаторами фестивалю стали: Мистецьке об‘єднання «Дзиґа», Польський і Чеський інститути в Києві, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові і Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові. Виступи відбуватимуться у залі філармонії і новому клубі «Культ». Бажаючі зможуть послухати такі джаз-бенди: «Pavlo Tabakov Group» (Україна), «Improvising Creative Trio» (Україна – Німеччина), «Sing sing Penelope» (Польща), «Mencel Trio» в супроводі оркестру «Leopolis» (Польща – Україна), «Pavel J.Ryba and M.T.S» (Чехія).
Нагадаємо, що цей фестиваль розпочав своє існування в 2000 році з ініціативи Мистецького об’єднання «Дзиґа» та Польського інституту в Києві. Фестиваль традиційно проводиться паралельно на українській та польській території в першій половині грудня. В 2002 році до Фестивалю приєднались консульські інституції Чехії та Австрії. Якщо в 2000 році у Львові існували дві джазові формації високого фахового рівня, то станом на 2006 рік в середовищі фестивалю вже успішно існує 12 джазових проектів (груп), які здебільшого складаються з молодих, але вже визнаних і за кордоном, музикантів. Минулорічний фестиваль, окрім традиційних міст проведення - Львів та Перемишль, долучив ще й Сянок, цього року до фестивалю приєднався й Тернопіль.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ