Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 8 грудня Аграрний фонд України почне закупівлю бурякового цукру в державний продовольчий резерв

Аграрний фонд України з 8 грудня почне закупівлю бурякового цукру в державний продовольчий резерв. Про це повідомила прес-служба Аграрного фонду України.
Нагадаємо, що проведення закупівель цукру Аграрному фонду дозволене розпорядженням КМУ № 597-рр. від 5 грудня 2006 р.
Як зазначено в повідомленні, у жовтні цього року Міністерство фінансів України разом з Міністерством аграрної політики в рамках перерозподілу засобів, передбачених держбюджетом-2006 на виконання державних програм, додатково виділило на формування державного продовольчого запасу цукру 230 млн грн. Прес-служба Аграрного фонду повідомила також, що взяти участь у торговельних сесіях на Аграрній біржі зможуть усі товаровиробники й власники цукру. Нагадаємо, що обсяги закупівель цукру в госпродрезерві визначені законодавством у розмірі 10% внутрішнього споживання.
Як заявляв раніше міністр аграрної політики України Юрій Мірошник, передбачається, що в 2006 р. Аграрний фонд закупить 155 тис. тонн цукру з огляду на наявність 25 тис. тонн із торішніх запасів.
Раніше національна асоціація цукровиробників України "Укрцукор" зверталася до Міністерства аграрної політики й уряду України із проханням про закупівлю 185 тис. тонн цукру в державний продовольчий резерв через Аграрний фонд.
 „Поки що невідомо, яка буде ціна закупівлі, проте добре було б, щоб аграрний фонд не повторив помилки із зерном і не поставив занадто низьку ціну. Зокрема, коли проводилася закупівля зерна, Аграрний фонд спізнився із заготівлею, оскільки  через низькі закупівельні ціни виробники не хотіли з ним співпрацювати. На мою думку, оптимальною була б ціна трохи вища за оптову, а це 2.80-2.90 грн за кілограм. Ринку цукру  в Україні зараз дуже потрібно забрати перевиробництво, яке на сьогодні становить близько 200 тис. тонн цукру. Оскільки теперішня ціна цукру може суттєво підірвати галузь. Проте реально кількість цукру, яку зможе закупити Аграрний фонд, залежатиме від кількості коштів, які виділить Міністерство фінансів України на ці цілі”, – розповів “Гал-info” заступник голови ЛОДА Іван Стефанишин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ