Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З аеропорту «Львів» відлетів мільйонний пасажир

Сьогодні, 1 грудня, із Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відлетів мільйонний пасажир. Мільйонним пасажиром стала Вікторія Ревуцька із Ковеля. Міський голова Львова Андрій Садовий привітав пасажирку Вікторію та подарував Монету Короля Данила Галицького та книгу про Львів.Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Останній раз ми мали мільйон пасажирів у 1991 році. Потім, на превеликий жаль, пішов занепад авіації. І коли ми збудували новий, великий термінал, то ми мали очікування, що ми достатньо швидко вийдемо на позицію мільйон в рік пасажирів і її перевищимо. Це було складно. І, власне, коли п. Тетяна почала працювати керівником аеропорту, то вона сказала, що ні, ми це зробимо і дуже швидко. І я тепер впевнений, що в наступному році ми будемо цей рекорд бити. Наше завдання вийти, як мінімум, на 5 мільйонів, треба розвивати авіасполучення, тому що воно найкомфортніше.

Кожен гість, який приїжджає до Львова, залишає у Львові кошти. А це є нові робочі місця для малого і середнього бізнесу, це імідж міста. Якщо раніше був дуже простий принцип є річка – є місто, то сьогодні принцип однозначний: є летовище – є місто, немає летовища – немає міста. Тому ми дуже горді, що маємо летовище імені Короля Данила, бо це є однин з наших символів.

Тому, від громади міста Львова хочу вам зробити такий маленький подарунок, хочу вам подарувати Монету Короля Данила Галицького і цей аеропорт носить ім’я Данила Галицького. І тепер, коли ви будете вибирати трафік, то він буде проходити через Львів тому, що це найкомфортніший аеропорт. І ще хочу вам подарувати таку маленьку книгу про Львів», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Ми сьогодні зустріли і проводжаємо на рейс мільйонного пасажира. Ми максимально справедливо хотіли дочекатися цього дня тому, що саме сьогодні ми маємо цього мільйонного пасажира. І дуже щасливі, що ви всі разом з нами. Ми надіємося, що цей перший мільйон він і надалі буде збільшуватися і ми будемо мати і другий мільйон.

Від аеропорту даруємо вам візит у бізнес-зал»,- додала Тетяна Романовська, директор  Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Відповідно до статистичних розрахунків мільйонний пасажир відлетів рейсом №PS036 авіакомпанії «МАУ» до Борисполя.

Довідка.

За минулий місяць летовище імені Данила Галицького обрали для польотів понад 96 тисяч пасажирів. За даними аеропорту, це майже на 40% більше, ніж у жовтні 2016 рjre (69,1 тис. пасажирів). Також зросла кількість здійснених рейсів 1101 проти 810 за аналогічний період минулого року. Загалом, за січень-жовтень 2017 р. пасажиропотік зріс на 46,8% в порівнянні з показником аналогічного періоду минулого року (625,5 тис. пасажирів) і досяг позначки в 918,4 тис. пасажирів. Кількість рейсів зросла на 36,7%, з 7381 до 10 088.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ