Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З балансу Львівської міської ради знято 74 малоквартирні будинки

У 2010 році з балансу Львівської міської ради знято 74 малоквартирні будинки. Це будинки, у яких налічується до 10 приватизованих квартир. Знявши будинок з балансу міської ради, мешканці не сплачують послуги за утримання будинку та прибудинкової території, а самостійно господарюють. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Найініціативніші мешканці Залізничного району, тут знято з балансу міської ради 22 будинки, у Личаківському – 20, у Франківському – 11, Шевченківському – 8, Сихівському – 7 та Галицькому – 6.

Нагадаємо, торік з балансу міської ради було знято 127 малоквартирних будинків. У багатьох будинках є неприватизовані квартири, це сповільнює процес передачі будинків у руки мешканців, вважають у департаменті житлового господарства та інфраструктури.

У місті налічується майже 4,5 тис. будинків, що мають до десяти квартир, з них майже 2 тис. мають приватизоване житло і можуть бути передані на обслуговування мешканцям.

«Процедура передачі будинків є доволі простою. Усім власникам та співвласникам квартир потрібно звернутись у департамент житлового господарства із відповідною заявою та подати правовстановлюючі документи. Одна умова – усі квартири у будинку мають бути приватизовані», – кажуть у департаменті житлового господарства та інфраструктури.

Отримавши у приватну власність будинок, мешканці можуть приватизувати земельну ділянку, а також самостійно розпоряджатись коштами від квартирної плати.

З процедурою, як зняти будинок з балансу міської ради можна ознайомитись тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ