Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З червня 2006 року у Львівській області реалізовуватиметься пілотний проект зі здачі звітності у електронному вигляді

З червня 2006 року у  Львівській області  реалізовуватиметься  пілотний проект зі здачі звітності у електронному вигляд. Про це йшлося  робочій зустріч між підприємцями та податківцями на тему: „Впровадження у практику електронної звітності для підприємців”, організована керівництвом ДПА у Львівській області та Комітетом підприємців Львівщини.
 Проблеми, які обговорювали податківці та підприємці, стосувалися в основному технічного та нормативно-правового аспекту впровадження у практику електронної податкової звітності.
Основними технічними проблемами у такій формі здачі звітів є недосконалість (зокрема щодо відповідності світовим стандартам) електронного цифрового підпису у тій формі, яка визначена на сьогодні Законом України „Про електронний цифровий підпис”.
Відтак ДПА у Львівській області зініціювала впровадження пілотного проекту здачі електронної звітності, який реалізовуватиметься у межах області. Фахівці податкової та Комітету підприємців Львівщини розробили спільний план дій по запровадженню механізмів подання суб’єктами підприємницької діяльності Львівщини податкової звітності в електронній формі. У цьому плані поетапно прописано дії працівників податкової та підприємців, які підтримують проект, щодо проведення зазначено експерименту.
Експеримент триватиме до червня поточного року. В ньому візьмуть участь близько 20 підприємств Львівщини.
На зустрічі були присутні також представники інших підприємницьких громадських організацій, зокрема Європейської бізнес-асоціації, Центру підтримки бізнесу „Ньюбізнет”, Гільдії приватних пекарів Львівщини, Асоціації роботодавців Львівщини, громадської організації „Династія” та Ради молодих підприємців України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ