Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З фірмою “INECO - Україна” Жовківська РДА обговорила програму вирощування ріпаку та виготовлення олії за енергетичним призначенням у Львівській області

З фірмою “INECO - Україна” Жовківська РДА  обговорила програму вирощування ріпаку та виготовлення олії за енергетичним призначенням у Львівській області. Про це „Гал-info” повідомив голова Жовківської райдержадміністрації Михайло Заболоцький.
За його словами, згідно з розробленою програмою, ріпак планується вирощувати не тільки у Львівській області, а й у центральних областях. Для переробки ріпаку в олію на Жовківщині планують збудувати завод з потужністю переробки 150 тис. тонн ріпаку на рік. Планується, що завод буде випускати 30 тис. тонн олії на рік. Для забезпечення сировиною в Україні потрібно засіяти 20 тис. гектарів ріпаку. «Доки українські виробники не зможуть забезпечити завод сировиною, вона буде поставлятися з Польщі», - сказав Михайло Заболоцький.
Як додав голова Жовківської РДА, вироблену на заводі ріпакову олію будуть поставляти в Польщу для переробки на біопаливо.
Як повідомляло „Гал-info”, голова Жовківської райдержадміністрації Михайло Заболоцький провів зустріч з представниками польської „Ізби біопалив” з питання можливості створення схожої структури на Жовківщині. Представник „Ізби біопалив” ознайомився з концепцією розвитку виробництва біопалива в Україні на прикладі Жовківського району. Спільно з Аграрною академією при залученні польських та австрійських партнерів планується підписання меморандуму про співпрацю. Вже незабаром буде розглянуто план  будівництва заводу і технопарку. Проект завершено на науковому рівні, і він вже чекає затвердження всіх сторін. Як зазначив Михайло Заболоцький, кошти залучені виключно з приватного сектору. В результаті запровадження новітніх технологій біопаливо стане більш доступним, з відносно низькими цінами.     
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ