Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З ініціативи депутатки ЄС комунальні підприємства Львова отримали суттєві знижки по лізингу

З ініціативи депутатки Європейської Солідарності Тетяни Шевченко бюджет розвитку Львова зекономив сотні тисяч гривень на зменшенні відсоткових ставок по лізингових угодах для шести комунальних підприємств. Про це повідомила прес-служба фракції ЄС у Львівській міськраді.

Такий висновок можна зробити  на підставі аналізу офіційної відповіді, яку отримала депутатка від  департаменту економічного розвитку Львівської міськради, адже банк зменшив відсотки по лізингових  договорах для шести з дев’яти комунальних підприємств Львова. 

Тетяна Шевченко

За рахунок цього лише у випадку КП АТП-1 банк відсоткову ставку з вересня зменшить на 1%, а отже  економія за два місяці складе  946 000 гривень (договір лізингу закінчується у листопаді 2021 року). 

Тобто лише за два місяці бюджет розвитку Львова економить близько 1 мільйона гривень. 

У випадку інших п’яти КП відсоткову ставку було зменшено на два і більше відсотків. Ще для трьох комунальних підприємств банк залишив чинну ставку, адже її зменшення не передбачено умовами договору.

«Можемо лише уявити, якими значними були б суми економії для бюджету міста Львова,  якби комунальні підприємства звернулися  раніше до банку з проханням про зменшення лізингових ставок,  - зазначає Тетяна Шевченко. - Тому добре,  що сталися такі зміни, оскільки це є величезна економія для нашого бюджету розвитку міста Львова.  І саме бюджет розвитку - це ті кошти, за які ремонтують дахи, будинки, роблять майданчики, тощо. Тобто це ті кошти, за які будується комфорт для мешканців. І їх могло б у казні бути більше, якби вчасна реакція міських ЛКП та виконавчої влади Львова». 

Нагадаємо,  у червні  депутатка Львівської міської ради від Європейської Солідарності Тетяна Шевченко звернулися до міського голови Львов  із пропозицією, аби виконавчі органи влади подали запити щодо зменшення ставок по усіх лізингових угодах по всіх комунальних підприємствах міста Львова. 

«Ми маємо комунальні підприємства АТП-1, Львівводоканал, Львівелектротранс, Ратуша-сервіс, клінічні міські лікарні, ШРП та інші.
Майже кожне комунальне підприємство у нас має лізингової угоди з банком, ставки відсотків були і 20%, і 19%, і 18% - то дуже великі кошти для міста Львова»,  - пояснила тоді свою ініціативу Тетяна Шевченко. 

Міський голова дав доручення Департаменту економічного розвитку звернутись у банк та ініціювати зменшення лізингових ставок. Однак  керівники комунальних підприємств листів у банк тоді так і не написали. 

Шевченко повторно у липні звернулась в Департамент економічного розвитку та отримала відповідь,  що всі листи з проханням зменшити лізингову виставку для комунальних підприємств міста Львова - розіслані. 

Минулого тижня депутатка  отримала  офіційну відповідь про те, що банк, отримавши звіти комунальних підприємств, переглянув та зменшив лізингові ставки для кожного з них настільки, наскільки це було можливо.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ