Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Іспанії до України екстрадовано львів’янина, якого розшукувало УСБУ у Львівській області

13 липня 2006 року ввечері у міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники Національного центрального бюро Інтерполу в Україні передали Службі безпеки України екстрадованого з Іспанії громадянина України, який звинувачується у шахрайстві з фінансовими ресурсами та легалізації (відмиванні) коштів, - повідомили в прес-центрі СБУ.
Кримінальна справа за фактом вчинення цих злочинів, порушена за ч.2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами, що завдало великої матеріальної шкоди) та ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України розслідується УСБУ у Львівській області.
Затримання та екстрадиція підозрюваного стали можливими завдяки ефективній міжнародно-правовій співпраці Служби безпеки України та іспанських правоохоронних органів.
Як було встановлено оперативниками УСБУ у Львівській області, два кредити по 150 тис. гривень були отримані посадовцем товариства у різних банках із порушенням чинного законодавства.
Ще у червні 2001 року вказане підприємство отримало в одному з комерційних банків Львова кредит у розмірі 150 тис. грн під заставу борошномельного обладнання (млина) турецького виробництва. Частина отриманих коштів з метою легалізації всієї суми була використана для закупівлі зерна.
Однак здійснена керівником товариства оборудка не врятувала підприємство від банкрутства. Згодом зловмисник особисто підробив бухгалтерські документи і не вказавши у фінансових звітах відомості про кредиторську заборгованість, отримав під заставу того ж млина ще один кредит на таку саму суму у філії іншого банку у Львові. Коли ж зрозумів, що не в змозі повернути 300 тисяч гривень, виїхав з України за кордон.
Після перевірки фінансових справ збанкрутілої структури Служба безпеки України впритул зайнялася розслідуванням цієї справи. Співробітники СБУ звернулися з проханням оголосити у міжнародний розшук підозрюваного. При цьому СБУ надала колегам матеріали, з яких випливало, що утікач, ймовірно, переховується в Іспанії.
Мешканця Львова було затримано у цій країні співробітниками Інтерполу. 13 липня ц.р. відбулася його екстрадиція в Україну. У міжнародному аеропорту "Бориспіль" цього громадянина було передано слідчому УСБУ у Львівській області і співробітникам СБУ, які перевезуть екстрадованого до Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ