Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Івано-Франківщина вивезли 9 цистерн ракетного палива меланжу

У рамках реалізації спільного проекту ОБСЄ-Україна стосовно утилізації запасів меланжу з території складу ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, що розташований поблизу селища Ценжів на Івано-Франківщині, було відправлено ешелон із завантаженою другою партією компонентів ракетного палива меланж. Повідомила прес-служба Міноборони.

 

Всього у напрямку українського кордону було відправлено 9 спеціальних залізничних цистерн, в які напередодні було закачано 470 тонн компонентів ракетного палива меланж. Перший ешелон з 300 тоннами меланжу було відправлено з цього складу 21 січня цього року.

 

«Незалежно від того, яке це відвантаження – перше, друге чи останнє, суворо виконуються і дотримуються заходи безпеки та екологічного контролю. За цим прискіпливо спостерігають представники ОБСЄ та екологічних служб», – зазначив начальник складу ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ України підполковник Андрій Кухарець.

 

За процесом відвантаження та відправлення другої партії меланжу спостерігали менеджер проекту ОБСЄ – Україна з утилізації меланжу пан Метью Герцен та заступник командувача Західного оперативного командування Сухопутних військ України з логістики генерал-майор Сергій Ніколаєв.

 

«Завдяки злагодженим діям військовослужбовців складу закачку 470 тонн меланжу було здійснено протягом однієї доби. Таким чином було зекономлено час на транспортування цієї небезпечної речовини», – повідомив генерал-майор Сергій Ніколаєв.

 

Високу оцінку роботі військовослужбовців та працівників складу дав і менеджер проекту ОБСЄ – Україна з утилізації меланжу пан Метью Герцен.

 

«Експерти ОБСЄ були присутні протягом всієї операції по заповненню дев’яти цистерн. Вони спостерігали за дотриманням безпеки, і хочу сказати, що я вражений рівнем компетентності українських військових, задіяних у підготовці до відправлення меланжу», – зазначив пан Метью Герцен.

 

Таким чином у рамках реалізації спільного проекту ОБСЄ – Україна стосовно утилізації запасів меланжу з території нашої держави вже вивезено майже 1,4 тисячі тонн компонентів ракетного палива меланж.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ